20. september 2019 ob 22:00

Alternativna godba: Lvmen/Cz + Inhibis/Slo

GBTM & MIKK vabita na koncert meseca septembra!
…………………
➜LVMEN (Cz)

➜INHIBIS (Slo)

petek 20.09.2019
MIKKov klubski prostor
Vrata: 21:00
Koncert: točno ob 22.00
Vstopnina: 5€

Vstopnice bodo v prodaji v MIKKovi kavarni od torka, 10 septembra naprej.

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo
……………….

●LVMEN (metal ambient hardcore post-hardcore postmetal)

Dobrih 13 let je minilo od zadnjega obiska čeških prvakov post hardcora in metala LVMEN v Murski Soboti. Zdaj so ponovno tukaj na svoji zadnji, skoraj dve leti trajajoči turneji ob promociji zadnje plošče ”Mitgefangen Mitgehangen”.

V začetku devetdesetih let so na svetovni underground sceni s svojim zahtevnim, katarzičnim zvokom, kraljevali ameriški Neurosis in bili pomemben navdih mladim bendom, ki so iskali nove muzike po političnih pretresih po celi Evropi. Tudi češki bendi se njihovem vplivu niso mogli izogniti, največ glasbenega virusa pa so vpili ravno LVMEN, katerim še danes pravijo europski Neurosis. Monumentalni in mračni zvočni zid, ki ga gradijo in istočasno nevrotično razbijajo v najmanjše delce, spominja na prepričljivo mešanico apokaliptičnih Neurosis, destruktivnih Swans in nervoznih Slint. Ubijalska kombinacija epskih razsežnosti samo delno ilustrira skupino LVMEN, ki v svoji edinstvenosti presega vsakršne definicije. Dejstvo je, da so LVMEN za nekaj let prehiteli skupine kot so Isis in Red Sparowes, zato jim slednji za svojo današnjo slavo veliko dolgujejo.

Skupina je proti koncu prejšnjega tisočletja nekajkrat nastopila tudi v naših krajih in si nemudoma ustvarila zavidljivo bazo oboževalcev. Žal pa se fantje na vrhuncu popularnosti za nekaj let raztepejo po svetu. Nekateri se potepajo po Karibih, drugi si ustvarijo družino, tretji se umaknejo v gozd, itd. Šest dolgih let je bilo potrebnih, da se dečki iz skupine LVMEN zbudijo iz hibernacije. Leta 2006 je sledila re-izdaja do sedaj objavljenega materiala z naslovom “An Anthology of Previously Released Songs” (Day After Records), za tem pa je sledila nova studijska mojstrovina “Mondo” (Day After Records). Dve leti za Mondo, izdajo še en sijajen album ”Heron”. Skupina zaradi tragičnih okoliščin v bendu za devet let ponovno ponikne v mračno podtalje in se v prenovljeni zasedbi vrne predlani z novim albumom ”Mitgefangen Mitgehangen”, ki ga brez problema postavimo ob bok klasikam iz njihove polpretekle zgodovine.

Po izdaji se odpravijo na turnejo, ki traja že skoraj dve leti in ki se z zadnjimi dvanajstimi koncerti v septembru tudi zaključuje. Kdo ve kaj bo prinesel čas za ta nepredvidljiv in edinstven kolektiv, zato res priporočamo, da jih nikakor ne gre zamuditi v murskosoboškem MIKKu!

Facebook: https://www.facebook.com/Lvmencz
Bandcamp: https://lvmen.bandcamp.com
YouTube: song XXII: https://www.youtube.com/watch?v=jONPK1YEh5E&t=19s
Live Brno Fléda full set: https://www.youtube.com/watch?v=hy2iDjXkCKs
………………………..

●INHIBIS (post metal)

Predvozači Lvmen bodo lendavski trio INHIBIS, sicer tudi varovanci prekmurske založbe God Bless This Mess records. Bend se je kot vokalno-instrumentalni četverec formiral leta 2012 in iz puščavsko navdahnjene godbe zlagoma obrusil svoj glasbeni izraz v čvrst instrumentalni hibrid raznoterih post prvin, ki hipnotizira s tehnično dovršenostjo in gnetenjem melodičnih ter žgočih kitarskih izletov. Trenutno INHIBIS snujejo svež material za prihajajočo ploščo, ki naj bi izšla v začetku prihodnjega leta. Tukaj je potrebno poudariti, da je Inhibis res sila težko dobiti za live špil, zaradi raznih obveznostih članov zasedbe. Zato nikakor ne zamudite napovedane ure za njihov koncert, ker drugače kdo ve kdaj bo naslednja prilika!!

Facebook: https://www.facebook.com/Inhibis
Bandcamp: https://inhibis.bandcamp.com
YouTube live: https://www.youtube.com/watch?v=MKWwNg9GMrc

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija