12. oktober 2022 ob 19:00

BIG BAND ORKESTRA SLOVENSKE VOJSKE IN MAJA KEUC AMAYA

Dirigent: Rudolf Gas.
Solistka: Maja Keuc Amaya.

Majo Keuc Amayo poslušalci poznajo po njenem soulovskem glasu in izrazitem odrskem nastopu. Na največjem glasbenem festivalu v Evropi – Eurovision Song Contest – je dosegla najboljšo slovensko uvrstitev. Maja je svoje glasbeno znanje pilila na konservatoriju za glasbo v Rotterdamu, kjer je leta 2016 diplomirala z odliko, ter izpopolnjevala na Royal Academy of Music v Stockholmu. Sodeluje z nekaterimi najbolj uveljavljenimi švedskimi in mednarodnimi izvajalci, producenti in pisci besedil.

Big Band Orkestra Slovenske vojske sestavljajo izvrstni instrumentalni solisti, ki sooblikujejo vrhunski ansambel. Zasedbo odlikujejo obvladovanje različnih slogov, kompakten zvok, entuziazem in predanost glasbi. Veliko skladb, ki jih izvaja, je avtorsko ali aranžersko delo mojstra Jožeta Privška. Ob tem bogatem opusu ansambel izvaja tudi skladbe in priredbe sodobnih slovenskih skladateljev in aranžerjev slogov funk, soul, latinski jazz in fusion.

Big Band Orkestra Slovenske vojske se bo z Majo Keuc Amayo na koncertu v Gledališču Park glasbeno sprehodil od prelepih priredb slovenskih ljudskih pesmi in najlepših Sinatrovih standardov do večnih soulovskih skladb Arethe Franklin.

Cena vstopnice za izven:
18 evrov – v predprodaji
22 evrov – na dan dogodka

Vabi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota, Slovenija