15. maj 2019 ob 20:00

FILMSKI TEDEN EVROPE 2019

Filmski teden Evrope v naše kraje znova prinaša kakovostno evropsko filmsko produkcijo! Med 4. majem in 13. junijem se bo v 12 krajih po Sloveniji zvrstilo 33 brezplačnih projekcij.

Razvajali se bomo seveda tudi filmofili v Pomurju. Regionalna informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota namreč v prostorih MIKK kluba pripravljata brezplačne projekcije treh izjemnih filmov.

[SREDA, 15. 5. 2019 ob 20:00]
Hiša, ki jo je zgradil Jack / The House That Jack Built (2018) / Lars von Trier

V zgodbi, ki se odvija v ZDA sredi sedemdesetih letih, spremljamo Jacka in umore, ki zaznamujejo njegovo kariero serijskega morilca. Policijska intervencija se vse bolj približuje, Jack pa se medtem podaja v vse večja tveganja, da bi ustvaril svoje ultimativno umetniško delo.

Doslej najbolj šokanten in kontroverzen film Larsa von Trierja je na festivalu v Cannesu sprožil tako množično zapuščanje dvorane kot stoječe ovacije. Zaradi eksplicitnih prizorov nasilja je mlajšim od 15 let ogled filma prepovedan.

Napovednik:

*Rezervacije ali prevzem vstopnic niso potrebni (prost vstop do zapolnitve mest).

Filmski teden Evrope, ki že tradicionalno poteka v maju, organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija