14. julij 2021 ob 21:00

Filmski teden Evrope 2021 / Obraz (Twarz)

Sreda, 14. julij 2021
Grajsko dvorišče ob 21.00
Vstop prost
_______________
Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vabita na drugo brezplačno projekcijo v okviru Filmskega tedna Evrope 2021.
?Obraz (Twarz)
Małgorzata Szumowska / Poljska / 2018 / 91 min / poljščina
ℹ️ O filmu
Małgorzata Szumowska (Telo) se v pronicljivi, humorni satiri, ki ji je prinesla veliko nagrado žirije na lanskem Berlinalu, loti predsodkov in provincialnosti katoliškega poljskega podeželja.
Jacek je uporniški mladenič iz malega poljskega mesta, ki obožuje heavy metal, svoje dekle, psa in dirkanje v razpadli kripi. A ko mu nesreča med gradnjo orjaškega kipa Jezusa strahotno iznakazi obraz, izkusi vso krutost in dvoličnost svoje okolice. Małgorzata Szumowska (Telo) se v pronicljivi, humorni satiri, ki ji je prinesla veliko nagrado žirije na lanskem Berlinalu, loti predsodkov in provincialnosti katoliškega poljskega podeželja.
Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.
Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.
_____________________
* Dogodek bomo izvedli v skladu z ukrepi in napotki NIJZ.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija