19. september 2020 ob 09:00

Izmenjevalnica otroških oblačil in igrač

Pridi, izmenjaj in povej naprej!
Izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in vseh ostalih otroških potrebščin ter oblačil za odrasle omogoča trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe in igralnega parka vašega otroka, ki je povrhu še zastonj.
Izmenjevalnica vzpodbuja blagovno menjavo in s tem predstavlja alternativo potrošništvu.
KAKO DELUJE IZMENJEVALNICA?
Enostavno. Na izmenjevalnico prinesete oblačila, obutev, igračke ali druge potrebščine za otroke, ki jih je vaš malček že prerasel ali se jih naveličal, a so še vedno lepo ohranjene. Ob prihodu vse, kar prinesete s seboj, prevzame naša ekipa, ki jih glede na kategorijo ustrezno razporedi po izmenjevalnici. Vi pa začnete brskati med že razporejenimi kosi. Ko najdete karkoli, kar je vam ali vašemu otroku všeč in potrebujete, izbrano enostavno vzamete s seboj. Na izmenjevalnici ne bomo šteli kosov oblačil ali igrač, ki jih prinesete niti tistih, ki jih vzamete.
KAJ IZMENJEVATI NA IZMENJEVALNICI?
Vsa oblačila in obutev za otroke, vse igrače, knjige in ostale otroške potrebščine, za vse spole in vse starosti. Kar prinesete, naj bo lepo ohranjeno in čisto, da bo takšno tudi vse, kar boste s seboj odnesli tudi vi. Kosi, ki jih prinesete, naj bodo sezonski, čisti in dobro ohranjeni, da bodo takšni tudi tisti, ki jih odnesete domov.
KJE IN KDAJ IZMENJUJEMO?
Izmenjevalnica otroških oblačil, igrač in vsega ostalega bo potekala v soboto, 19. septembra 2020, med 9.00 in 13.00 v na grajskem dvorišču v sodelovanju z

MIKK klub

Murska Sobota.

V sklopu izmenjevalnice bo potekala tudi ustvarjalna delavnica.
ZAKAJ IZMENJEVATI?
Ker je odgovorno do narave in soljudi ter poceni za vas. Gre za alternativo potrošništvu in hitri modi, ki sta škodljiva za okolje in ljudi. Z izmenjavo oblačil in vsega ostalega pomagate zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečite nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novih izdelkov. Če zase nove kose izmenjaš, namesto kupiš, tudi manj prispevaš k izkoriščanju delavcev v državah v razvoju. Ti so med delom izpostavljeni škodljivim kemikalijam, nevarnim razmeram dela in zlorabljajočim urnim postavkam. Dobro pa je tudi za vašo denarnico, saj brezplačno posodobite garderobo in igralni park svojega malčka.
Rastiščniki in tim Igralnice Mali ČuDo bomo poskrbeli tudi za to, da na izmenjevalnici vašim otrokom ne bo dolgčas.
Za informacije smo vam na voljo:
Barbara (031 595 864) na barbara@malicudo.si (Igralnica Mali Čudo)
Vabljeni na izmenjevalnico, ustvarjalne aktivnosti na klepet ob kavici.

Izmenjevalnico organizira

Igralnica Mali Čudo, poteka pa v sodelovanju s Rastišče – poligon za zelene ideje

in

MIKK klub

. Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota.

Trubarjev drevored 4, Murska Sobota, Slovenija