28. september 2020 ob 08:00
29. september 2020 ob 00:00
30. september 2020 ob 08:00
1. oktober 2020 ob 08:00
2. oktober 2020 ob 08:00
3. oktober 2020 ob 08:00
4. oktober 2020 ob 08:00
5. oktober 2020 ob 08:00

“Kilometri za življenje” virtualni kolesarski dogodek

Letošnji dobrodelni kolesarski dogodek »Kilometri za življenje« je 2. po vrsti, vendar bo zaradi trenutne nepredvidljive epidemiološke situacije potekal malo drugače in sicer v virtualni obliki. Dogodek bo ponovno izveden v sklopu mednarone akcije »Prekolesarimo svet«, v okviru katere smo v lanskem letu zbrali 9.886 prekolesarjenih kilometrov. Namen dogodka je ozaveščanje o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati pa želimo prebivalce naše regije spodbuditi k večji telesni dejavnosti, gibanju in povezovanju, ki pozitivno vplivajo na duševno in splošno zdravje.
Kako letos lahko sodeluješ na dobrodelnem kolesarskem dogodku »Kilometri za življenje«?
V času od 10.9.2020 do 10.10.2020 kolesariš kjerkoli v naravi ali na sobnem kolesu. Pri tem narediš fotografijo na kolesarjenju (sliko kolesa, sebe, števca, prelepe okolice, kjer kolesariš…) in nam jo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošlješ na e-naslov kilometrizazivljenje@gmail.com ali preko FB strani »Kilometri za življenje«. Na FB strani bomo fotografije objavili in fotografije z največ všečki tudi nagradili s praktičnimi nagradami. Prav tako bomo nagradili kolesarje, ki bodo prispevali največ prevoženih kilometrov.
V znak podpore našega dobrodelnega kolesarskega dogodka označite objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje in s tem spodbudite h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.
V času trajanja virtualnega kolesarskega dogodka bo potekalo več manjših kolesarskih dogodkov organizatorjev, kjer bomo prav tako zbirali kilometre za zgoraj navedeno akcijo. Zato nas spremljajte na naši FB strani »Kilometri za življenje«, kjer vas bomo obveščali o vseh dogodkih, ki bodo potekali v tem času.
V času kolesarjenja uporabljajte čelado in poskrbite za lastno varnost ter varnost vaših otrok. Če boste kolesarili v skupinah, upoštevajte ukrepe za preprečevanje okužbe s COVID-19.
Organizatorji dogodka: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota, Zdravstveni dom Gornja Radgona, Zdravstveni dom Lendava, Zdravstveni dom Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids cycling team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goricko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policija PU Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurje, ŠD Radenci, Občina Cankova in Razvojni zavod občine Puconci.
Veselimo se virtualnega druženja z vami.
Kolesarski pozdrav,
organizatorji dobrodelnega kolesarskega dogodka »Kilometri za življenje«