19. avgust 2020 ob 21:00

Kino pod zvezdami – Stieg Larsson: Mož, ki se je igral z ognjem (Mannen som lekte med elden)

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vabita, da se nam še zadnjič pridružite na filmskem dogodku pod zvezdami, ki bo potekal na Grajskem dvorišču v Murski Soboti.

Za konec pripravljamo dokumentarni portret švedskega pisatelja in novinarja Stiega Larssona. Svet ga pozna po treh kriminalnih romanih, ki so izšli kmalu po njegovi prezgodnji smrti: Dekletu z zmajskim tatujem in njegovih nadaljevanjih. A preden je v enem samem ustvarjalnem izbruhu spravil na svet Lisbeth Salander in Mikaela Blomkvista, je Stieg Larsson živel življenje, ki ni bilo nič manj vznemirljivo od njegovih knjig.

Kot raziskovalni novinar je vztrajno dokumentiral dejavnosti desničarskih skrajnežev, ki so tako doma kot po svetu pridobivali vse večjo moč. Bil je človek visoke morale in trdne volje, popolnoma predan svoji strasti in pripravljen tvegati življenje, da bi ubranil okope svobode in demokracije. Film vključuje intervjuje z Larssonovimi prijatelji in sodelavci, dramatizirane prizore iz njegovega življenja ter nikoli videne arhivske posnetke.

Režija: Henrik Georgsson
Švedska, 2018, 99 min

Napovednik: https://bit.ly/37udxZ0

V kolikor se nam nameravate pridružiti, vam podajamo nekaj nasvetov/navodil:
– Vstop je prost do zapolnitve mest. Na dogodku se lahko nahaja največ 50 oseb. Predlagamo vam, da na lokacijo pridete pravočasno.
– Ob prihodu boste morali vpisati svoje osebne/kontaktne podatke v poseben seznam.
– Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19.
– Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.
– V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na kasnejši termin – za obvestila spremljajte Facebook strani MIKK-a in Europe Direct Pomurje. Obvestilo o morebitni prestavitvi projekcije bomo objavili najkasneje 1 uro pred začetkom.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Več informacij o Filmskem tednu: https://bit.ly/32LXTrB

Grajsko dvorišče Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota