21. avgust 2020 ob 20:00

Koncert meseca: Chris Eckman

Petek, 21. avgust 2020
Grajsko dvorišče
ob 21.00
vstopnina 5€
_____________________
?➜ Chris Eckman – izjemno kreativen in aktiven glasbenik, ki je kariero začel kot član legendarne ameriške skupine The Walkabouts, ene prvih skupin, ki je podpisala pogodbo za kultno grunge založbo Sub Pop in po tem dosegla pomembno mednarodno kariero.
Sodeloval je s številnimi znanimi in raznolikimi glasbeniki, med katerimi so Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, pa tudi s člani skupin R.E.M. in Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktiven v bendih The Strange (z Daliborjem iz skupine The Bambi Molesters in vsemi člani My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Racem iz The Bad Seedsov in Muratom Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (z belgijskima glasbenikoma Chantal Acda in Eric Thielemans), pa tudi v slovenskem bendu The Frictions.

Poleg tega je Chris eden izmed lastnikov založbe Glitterbeat Records, ene najpomembnejših world music založb na svetu, ki je v zadnjih letih izdala odlične in opazne albume in bila večkrat proglašena za najboljšo založbo tega žanra. Za to posebno priložnost nam bo Chris zaigral avtorske komade iz albuma “Harney County” in nekaj pesmi, ki jih je izvedel z Walkabouts, imeli pa bomo tudi ekskluzivno priložnost slišati kako zvenijo novi komadi.

Priporočamo❗️

____________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo

Naprošamo vas, da se držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

Trubarjev drevored 4, Murska Sobota, Slovenija