28. december 2021 ob 19:00

Koncert: PRAŠNATI – PRESTAVLJEN

OBVESTILO

Koncert je prestavljen.

Vstopnice shranite, veljale bodo tudi za nov termin koncerta, o katerem vas obvestimo kmalu.

 

Glasbeniki, ki so se v preteklosti kalili v različnih glasbenih zvrsteh in glasbenih sestavih, od leta 2016 nastopajo pod skupnim imenovalcem Prašnati.

Nekaj mladega in nekaj starega, bi lahko dejali o njihovi muziki; preverjenega, pa vendar nevsakdanjega, s kančkom hudomušnosti in varieteja, prepletenega s standardnimi ritmi in zapakiranega v dokaj neobičajno instrumentalno zasedbo. So nekakšni glasbeni arheologi, ki prekopavajo polja in poti glasbenega ustvarjanja preteklosti, ji dajejo novo preobleko, a ravno toliko, da zadiši po novem. Iščejo med pozabljeno preteklostjo, nostalgijo, in se naslanjajo na všečnost.

V njihovi glasbi je čutiti zvoke Panonije na nekoliko drugačen način, s pridihom urbanega, morda celo kavarniškega, rahlo džezovskega. Njihov repertoar je preplet starogradske glasbe, swinga, slovenske popevke, ruskih romanc, italijanskih kancon, tudi francoskih šansonov. In še česa, kar je bilo in je lahko spet zanimivo.

Njihova sestava spominja na neko filmsko muziko, kjer se vehementni harmoniki pridružujejo seksipilen saksafon, mogočen bajs, zgolj eden in edini bobenček, od vseh instrumentov pa gotovo najbolj neobičajne, a za panonsko pokrajino še kako značilne in kar malo erotično obarvane cimbale. No njih zvok! Vsega imajo! Znane in preverjene zimzelene melodije dajo poslušalcem občutek, kot da so sami že leta del glasbenega dogajanja, pa čeprav gre za skladbe, ki jih, razen v kakšnem starem Jukeboxu, le redko slišimo izvedene v živo.

In kdo so fantje, ki so si dovolili takšen sprehod po glasbenih brveh?

Andi Sobočan (cimbale), Boštjan Rous (saksofon, klarinet, glas), Boštjan Baša (harmonika), Tomi Došen (bobenček) in Luka Ščavničar (kontrabas).

Cena vstopnice: 7 evrov – v predprodaji, 10 evrov – na dan koncerta.

Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Murska Sobota