8. april 2021 ob 20:00

Kulturnih 30′

Četrtek, 8.4.2021
Ob 20.00
V živo preko MIKKovega Facebooka
_________-
Kulturnih 30′ je serija kratkih spletnih pogovorov s področja kulture. V spletnih pogovorih, ki bodo potekali vsak drugi četrtek bomo gostili zanimive goste in z njimi v 30ih minutah kramljali o umetnosti, glasbi, filmu, gledališču.
?Gost prve oddaje bo dramski igralec, Vladimir Vlaškalić.
* Dramski igralec Vladimir Vlaškalić se je rodil leta 1974 v Murski Soboti in se že zgodaj začel kaliti na domačem gledališkem odru, kasneje pa je v Ljubljani na AGRFT zaključil študij dramske igre in umetniške besede.
Ustvaril je kar nekaj odmevih gledaliških vlog in leta 2002 za Carla v Razmadežni Sarah Kane prejel Borštnikovo nagrado za mladega igralca. Mladega, zagnanega igralca, ki je opozoril nase z neverjetno neobrzdano energijo, ki jo premišljeno in prefinjeno vpleta v kreacije svojih likov, je igralska pot vodila po skoraj vseh slovenskih gledališčih dokler se ni leta 2009 zaposlil v Drami SNG Maribor. Ves čas je prisoten tudi v filmskem svetu, videli smo ga v celovečernih filmih Sladke sanje, Varuh meje, Rezervni deli, v kratkih filmih Z ljubeznijo, Made in Slovenia, Agape in televizijskih nadaljevankah.
Je lanskoletni dobitnik prestižne Severjeve nagrade za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija