8. september 2021 ob 21:00

Naj se rola- Festival glasbenega filma v MIKKu

Sreda, 8. september 2021
Grajsko dvorišče ob 21.00
Vstop prost
Po odloku Vlade RS se prireditve lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj (preboleli, cepljeni ali testirani). Hvala za razumevanje!
______________
?Srečno naključje: Genij za studiem Electric Lady (Serendipity: The Genius Behind Electric Lady)
Leta 1968 sta Jimi Hendrix in njegov menedžer Michael Jeffery kupila nočni klub The Generation v newyorškem Greenwich Village, kjer je Jimi pogosto zaigral na nenapovedanem poznonočnem jam sessionu. Film Srečno naključje zgodbo o tem, kako je namesto kluba nastal znameniti studio Electric Lady, pripoveduje skozi zgodbo arhitekta in akustika Johna Storyka. Hendrix je v svojem studiu preživel le nekaj deset tednov. Electric Lady je še danes zelo popularen studio. V njem so med drugim snemali AC/DC, Beastie Boys, Chuck Berry, Eric Clapton, The Clash, Bob Dylan, Rolling Stones, Guns N’ Roses.
________
?Vzpon in padec The Clash (The Rise and Fall of The Clash)
Biografija padca skupine The Clash v nemilost. Šokantna in nedojemljiva zgodba o spopadu dveh egov v izjemni skupini, ki je v začetku osemdesetih let imela pod sabo ves svet in glasbeno diskografijo, potem pa jo je psihološka skurjenost zaradi norega delovnega tempa začela razjedati od znotraj. Ko se politični ideali pomešajo z glasbo, denarjem, šovbiznisom, ambicijami in menedžerskimi manipulacijami, nastaneta kolaps in dramatičen film.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija