26. junij 2020 ob 17:00

Odprto obrobje: Peter Fettich- »Rispect the Boul«

Petek, 26. junij 2020
MIKKova galerija Odprto obrobje
Trubarjev drevored 4
ob 17.00
vstop prost
________________________
?”Fotografski projekt Petra Fetticha »Rispect the Boul« je nastajal med leti 2013 in 2018, ter se leta 2019 manifestiral v obliki avtorske fotoknjige z istoimenskim naslovom. Fettichove črno-bele analogne fotografije v ospredje postavljajo življenja in odnose posameznikov, ki se oblikujejo skozi gradnjo skupnih prostorov, primarno namenjenih skejtanju.

Avtor s svojim fotografskim aparatom stoji v osrčju družbe, ki jo fotografira. Je njen aktivni dokumentarist in hkrati soustvarjalec.
Njegov ustvarjalni proces se iz območja neprizanesljivega betona prenese v zavetje fotografske temnice, kjer se spontana ujetost trenutka na sceni premišljeno materializira na fotografskem nosilcu.

Projekt osvetljuje zmožnosti človeškega kolektivnega ustvarjanja, ki nam omogoča svobodo in delovanje v okviru lastnih in skupnih interesov. Neposredno iz tega izhaja motivacija za prikaz tovrstnih delovanj, ki nas napeljujejo k razmisleku, da je homogenost človeškega sodelovanja lahko učinkovitejša od izrazite individualističnosti.” – Anja Seničar

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija