24. julij 2021 ob 21:00

Skrito dvorišče: BLUES EXPERIENCE

Zasedba: Julijan Erič – električna kitara, glas, Zlatko Đogič – bobni, glas, Marko Črnčec – Hammond orgle, Igor Leonardi – električna midikitara, Tadej Kampl – bas.

Blues Experience prinaša sodelovanje slovenskih jazzovskih in bluesovskih glasbenikov različnih generacij, ki ljubijo blues. Julijan in Zlatko sta gonilna sila Prismojenih Profesorjev Bluesa, Marko je svetovno znani jazzovski pianist, ki že leta živi v New Yorku, Igor in Tadej pa sta vsestranska glasbenika, ki sodelujeta v številnih projektih: Fake Orchestra, Boris Cavazza Quintet, Klemen Slakonja & Small Band …

Fantje so sklenili, da imajo bluesa dovolj in da bi se ga radi osvobodili, saj oznaka blues izhaja iz angleške besede blue, ki poleg barve pomeni tudi žalost in melanholijo.

Edini način je, da ga skupaj zaigrajo. Saj, kot je nekoč pronicljivo izjavil Bob Dylan: “Everybody is trying to get the blues, but the point is to get out of the blues.” – “Vsi (glasbeniki) se trudijo dobiti blues, ampak bistvo je priti iz bluesa.”

Hranilnica prekmurskih dobrot, Murska Sobota