8. avgust 2020 ob 20:00

SKRITO DVORIŠČE: FAKE ORCHESTRA

Zasedba: Ana Vipotnik – glas, Igor Leonardi – kitara, Primož Fleischman – saksofon, Lazaro Hierezuello – tolkala, violina, Tadej Kmapl – bas, Janez Gabrič – bobni.

Zasedbo Fake Orchestra, ki deluje od leta 1997, sta ustanovila pevka Ana Vipotnik in kitarist Igor Leonardi, sovoditelj in glasbeni producent popularne mladinske oddaje Muzikajeto. Glasba Fake Orchestre korenini v izročilu jazza in etna. Skupina na svoj način preigrava najrazličnejše glasbene zvrsti – slovenske ljudske pesmi in glasbo sveta, ki jo pogosto začini z elementi funka, rocka, soula in afrobeata.

Skupina je igrala na vseh pomembnejših prizoriščih doma in v tujini. Leta 2009 je bila nominirana za nagrado britanske svetovne glasbene revije Songlines v kategoriji novincev. Posneli so 5 zelo različnih albumov, zadnji z naslovom Tribute to Billie Holiday je poklon veliki divi jazza. »Fejki« bodo navdušili vse, ki ljubijo zlato dobo slovenske popevke in jazz ter bi si radi pričarali poezijo v obliki zimzelenih melodij in obujali spomine.

Slovenska ulica 41, Murska Sobota, Slovenija