17. februar 2021 ob 18:00

Splet besed

MIKK Murska Sobota
Sreda, 17. februar 2021 ob 18h
V živo na naši Facebook strani
__________
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
➡︎Gostja 4. oddaje Splet besed bo ??? ?. ?????.
Lea V. Golub se je rodila 6. 12. 1992 v Murski Soboti. Otroštvo in mladostništvo je preživela v Lipovcih in Bratoncih, zadnja 3 leta pa živi v Mariboru. Po izobrazbi je magistrica profesorica slovenskega jezika in književnosti in magistrica profesorica pedagogike.
Do nedavnega je bila zaposlena v izobraževanju odraslih, sedaj pa izvaja nadomeščanje kot učiteljica slovenščine na osnovni šoli Polzela. Aktivna je na več področjih: kot lektorica, urednica in izvajalka učne pomoči. Kot lektorica in urednica priložnostno sodeluje z Založbo Cajt, kjer jim pomaga tudi pri predstavitvah novih knjig in ustvarjanju programa. V študentskih letih je bila aktivna pri projektu Medgeneracijsko branje, ki ga izvaja Društvo bralna značka Slovenije.
Svojo ljubezen do materinščine kaže na vseh področjih, posebno vrednost pa ji predstavljata prekmurščina in Prekmurje. V družbi ljudi deluje energično in navdihujoče. Odločnost in trma jo pripeljeta do skoraj vsakega cilja, saj je pripravljena garati, dokler ne doseže želenega. Uživa predvsem v adrenalinskih stvareh – obožuje letenje in hitre avtomobile. Je velika ljubiteljica knjig in lastnica obsežne zbirke Malih princev v več jezikih, ki jih navadno prinese s potovanj.
Lani je dokončala svojo prvo avtorsko zgodbico za otroke, ki je od leta 2013 ležala v njenem predalu. Kmalu jo bo izdala kot slikanico z naslovom Zajček Rajko in mega medvedek. Zgodbica govori o zajčku, ki živi v revščini, zato se srečuje s številnimi predsodki. Njegova mama reši situacijo tako, da mu sešije medvedka – najlepšega in takega, kot ga nima nihče drug. Poseben pomen imajo čas, trud in ljubezen, vloženi v mamino delo. Ideja, na osnovi katere je nastala zgodbica, je avtobiografska, prikazana skozi avtoričine oči kot otroka mame, nekoč zaposlene v veliki prekmurski tovarni oblačil Mura.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija