23. junij 2021 ob 18:00

Splet besed: Jan Šmarčan

MIKK Murska Sobota
Sreda, 23. junij 2021 ob 18h
Hibridni dogodek
Ogled bo možen v živo v klubskem prostoru ali preko Facebook strani
________________
Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
📚Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
➡︎Gost 13. oddaje Splet besed bo Jan Šmarčan.
Rojen leta 1979 v Mariboru, kjer živi in dela. Prva objava leta 1999 sovpada z začetki javnih nastopov. Več objav v zbornikih in revijah. Sodeloval pri nekaj performansih. Uglasbena poezija na CD-jih projekta Rokerji pojejo pesnike. Zaenkrat tri samostojne pesniške zbirke: Njej (Litera 2007), Tebi (Droplja 2014), Do kapele ne prideš nikoli (Volosov hram 2016). Sodelovanje na slovenskih in tujih festivalih. Preveden v nemški, angleški, hrvaški, bosanski, srbski, romunski in madžarski jezik, branja po Sloveniji, Avstriji, Romuniji in na Hrvaškem. Nekaj nagrad.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija