23. junij 2021 ob 18:00

Splet besed: Jan Šmarčan

MIKK Murska Sobota
Sreda, 23. junij 2021 ob 18h
Hibridni dogodek
Ogled bo možen v živo v klubskem prostoru ali preko Facebook strani
________________
Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
➡︎Gost 13. oddaje Splet besed bo Jan Šmarčan.
Rojen leta 1979 v Mariboru, kjer živi in dela. Prva objava leta 1999 sovpada z začetki javnih nastopov. Več objav v zbornikih in revijah. Sodeloval pri nekaj performansih. Uglasbena poezija na CD-jih projekta Rokerji pojejo pesnike. Zaenkrat tri samostojne pesniške zbirke: Njej (Litera 2007), Tebi (Droplja 2014), Do kapele ne prideš nikoli (Volosov hram 2016). Sodelovanje na slovenskih in tujih festivalih. Preveden v nemški, angleški, hrvaški, bosanski, srbski, romunski in madžarski jezik, branja po Sloveniji, Avstriji, Romuniji in na Hrvaškem. Nekaj nagrad.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija