28. december 2021 ob 00:00

Splet besed: Tine Mlinarič

MIKK Murska Sobota

Sreda, 28. december 2021 ob 18

Hibridni dogodek

Ogled bo možen v živo v MIKKovem klubskem prostoru ali preko Facebook strani

Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
Gost 26. oddaje Splet besed bo Tine Mlinarič.

TINE MLINARIČ
Rojen ob Muri v Ižakovcih, bil zaposlen v zdravstvu, sedaj dela na mali družinski ekološki kmetiji, v literarnih in ekoloških iniciativah na Muri. Je koordinator projekta DSP Slovenska pisateljska pot, Pisatelji in reke na Muri, katere nosilec je Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci, sodelujoči pa DSP. Mlinaričeva literatura temelji na raziskovanjih prostora in Subjekta v njem, na snovno-duhovnih, ljubezenskih in religioznih dialogih, na naravni in kulturni dediščini …

Pesniške zbirke: Dnika (1998, Separatio), Kana (2002, Franc Franc), Prebežniki (2005, Separatio), Zamenjave (2007, Slomškova založba), Obiskovalci (2012, Sodobnost).
Eseji: Ranljiva reka (1996, Franc Franc), Beli možje (2000, Franc Franc), Katedrale (Celjska Mohorjeva družba, 2009).
Domoznanski spisi: Mlinarji in Büjraši (2011, Zavod za turizem in kulturo Beltinci).
Narečni poeziji: Vrètine dnìk (2014 in Srêčekovači (2019), založnik obeh je bil Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci).
Soavtorsko: Dvakrat stesana krsta – poezija, Vincetič, Titan, Ružič, Turner, Mlinarič (Separatio).
Literarno-publicistični vodnik Vse o … (Franc-Franc, T. M., soavtor).
Civilno strokovna publikacija Nabor možnih vsebin biosfere reke Mure (2019, T. M., soavtor in koordinator).

Objave v literarnih revijah; v preteklosti v Znamenju, Reviji 2000, Novi reviji, Tretjem dnevu, Dialogih, Apokalipsi, Literarnem nokturnu …; sicer pa v Zvonu, Sodobnosti in Poetikonu.
Od leta 2002 član Društva slovenskih pisateljev; v komisiji Slovenska pisateljska pot (SPP-DSP) nosilec projekta – Pisatelji in reke (na Muri).
Leta 2002 in 2010 finalist pesniškega turnirja – Ko te napiše knjiga.
Leta 2008 in 2013 nominiran na razpisu revije Sodobnost za najboljši slovenski esej.
Prevodi v porabski časopis Porabje, v prekmurščini zapisoval avtor sam.
V madžarske literarne revije (revija Napút iz Budimpešte in za madžarsko skupnost v Sloveniji, prevaja dr. Judit Zagorec Csuka).

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija