Bogat praznični program – za vsakogar nekaj

»Praznična okrasitev bo Mursko Soboto razsvetljevala enako kot prejšnja leta, in sicer od 6. decembra do 6. januarja. Prižig bo na tradicionalnem Miklošovem senju, torej 6. decembra, ob 16.30,« pojasnijo na mestni občini. Praznična okrasitev mestnega središča zajema okrasitev Slovenske (krogle in polmesci), Kocljeve, Slomškove in Ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in drevoreda Martina Luthra. Letošnja okrasitev bo predvidoma sestavljena iz 36 svetlobnih elementov (krogle in polmesci), 300 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5000 metrov s 50.700 prazničnimi lučkami, 40 lampijonov, ki so jih izdelali v Mikku, ter 60 lampijonov, ki so jih pred štirimi leti izdelali učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol v občini, da bi z ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično podobo mesta. »V letošnjem letu ne načrtujemo posebnega dodatnega nakupa praznične razsvetljave, saj je v letih 2016 in 2017 bila okrasitev po daljšem premoru obogatena. Novost bo okrasitev na drogovih ulične razsvetljave na Slomškovi ulici, ki bodo oviti s svetlobnimi vrvmi. Stroški namestitve praznične okrasitve okvirno znašajo 20.362,77 EUR.«

 

Program ob drsališču

 

Tudi letos bo v mestu stalo drsališče. Tako kot lani bo v drevoredu Martina Luthra ob občinski zgradbi, postavilo ga bo podjetje KOTA iz Petrovč, ki je bilo izbrano po javnem razpisu. Drsališče bo obiskovalcem na voljo od 6. decembra do 31. januarja, obratovalni čas pa bo od 10. do 22. ure. Ledena površina naj bi obsegala okoli 550 kvadratnih metrov. Izvajalec mora med drugim zagotoviti brezplačno drsanje občanom mestne občine in nepridobitnim ustanovam s sedežem v njej ter gostinski objekt za potrebe uporabnikov drsališča.

 

Praznični december v Soboti 2019

 

V petek, 6. decembra, se začne tudi praznični decembrski program, ki ga pripravlja Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. »Z Miklošovim senjem, otvoritvijo drsališča in prižigom prazničnih lučk se začne praznični čas v našem mestu. Takoj naslednji dan bo ponudba ob drsališču obogatena s hiškami prazničnih dobrot. Prav tako bo na tem prireditvenem prostoru izveden program Prazničnega decembra v Soboti, v okviru katerega bodo tudi božičnonovoletni sejem ter ob petkih in sobotah koncerti na odru pri drsališču. Od petka, 20., do nedelje, 22. decembra, bo potekal Božični sejem s pestrim programom za otroke in odrasle ter s prihodom Dedka Mraza, ponudbo rokodelcev na stojnicah in pestro gostinsko ponudbo. Ker je praznični program v zaključni fazi, bo v celoti objavljen zadnje dni novembra, ko bo zavod med drugim pripravil zloženko s programom. Vse informacije bodo objavljene na spletni stranizavoda, na strani visitmurskasobota.si in na družbenih omrežjih Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota,« pove direktorica zavoda Brigita Perhavec. Tudi letos bodo v zloženki ob programu, ki ga pripravlja zavod, izpostavili preostale privlačne praznične dogodke, ki jih v mestni občini pripravljajo tudi drugi javni zavodi. Praznično dogajanje v mestu se bo zaključilo s silvestrovanjem na prostem v torek, 31. decembra.

 

Klik na PODROBEN PROGRAM.

 

Bogat program skozi številke.

 

»V lanskem letu so hiške ob drsališču in praznični program v mestno središče privabili mnogo domačinov in tudi drugih obiskovalcev, zato bo v letošnjem letu program še dodatno obogaten in pester. Sredstva za namestitev praznične razsvetljave znašajo 20.362,77 EUR bruto. Stroški programa Prazničnega decembra v Soboti so predvideni v skupni višini 19.000,00 EUR. Ob tem so predvideni stroški obnove in postavitve Pravljične dežele v višini 1300,00 EUR bruto. Sredstva za izvedbo silvestrovanja na prostem znašajo 14.000,00 EUR bruto in zajemajo pripravo prireditvenega prostora, izvedbo glasbenega programa, ozvočenje, varovanje in izvedbo ognjemeta v bruto vrednosti 1800,00 EUR ter druge izvedbene stroške,« program v številkah predstavi Darja Potočnik z mestne občine.