Doživite EXPANO!

EXPANO predstavlja najboljše v izboru dobrega. Je ogledalo vrhunske turistične ponudbe Pomurja. Gostje lahko okusite vrhunska vina in odkrivate bogato kulinariko, poučite se o zdravilnih učinkih vode, preden zaplavate v termalnih bazenih. Spoznajte našo obrt, tradicijo, glasbo, film in poezijo. Popeljemo vas v pomurske zgodbe, preden postanete tudi sami del njih.

IN EXPANO ODPIRA SVOJA VRATA V SOBOTO, 13. APRILA, OB 10.00.

Od 13. aprila naprej lahko kupite vstopnico in rezervirate termin tukaj ➡️➡️ https://www.expano.si/informacije/vstopnice

 

Poletite nad Pomurjem s pomočjo virtualne resničnosti

Med obiskom Pomurja poletite z balonom. Sedite v maketo Cosynsovega balona, nadenite si virtualna očala in se podajte na polet nad pomursko regijo — nad pomurskimi ravnicami do Goričkega, prek Jeruzalemskih goric in Prlekije do Lendave in spet nazaj.

 

Potujte skozi čas

Podajte se na pot – od današnjega dne pa vse do nastanka Zemlje. Skozi snežne meteže in oceane, med praživalmi in praljudmi. Polni informacij o Pomurju in zanimivostih o njegovem nastanku se nato podajte v resnični svet in poiščite ostanke tistega, kar ste videli v izjemni 3D-predstavi.

 

Raziščite Soboško jezero

SOBOŠKO JEZERO preseneti vse, ki se ob njem ustavijo, s svojo velikostjo, videzom in živahnostjo dogajanja ter ponudbe. Razprostira se na 64 ha površine, ki si jo delijo jadralci na deski, suparji, plavalci, ribiči in veslači. Ponuja številne športne aktivnosti ter prostor za počitek in sprostitev po napornem ali povsem prijetnem dnevu. Čaka vas na obrobju mesta in vas vabi, da ga odkrijete. Lahko se odločite za plavanje, sup ali kajak, lahko se odločite za surfanje ali piknik na obali.

 

Bodite spretni

Svoje motorične spretnosti lahko preizkusite na kar 35 različnih napravah motorik parka ob Soboškem jezeru. Povsem dovolj jih je, da vas bodo zaposlile in navduševale več ur.