Festival Soboški dnevi 2021

Po mesecih negotovosti in omejitev zaradi epidemije je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota pripravil program za Festival SOBOŠKI DNEVI 2021, ki bodo letos potekali na Slovenski ulici, Trgu kulture in v Evangeličanski cerkvi in v Gledališču Park.

 

Sledite Facebook strani: @soboskidnevi

 

PROGRAM:

 

Sobota, 26. 6. 2021, 9.00–13.00, Slovenska ulica

 V mestno središče se selijo dogodki, ki bodo napolnili prenovljeno Slovensko ulico in ji vlili novo energijo. Mestna občina v sodelovanju z javnimi zavodi in ponudniki na Slovenski ulici med drugim načrtuje tudi sobotni dopoldan, poln dogajanja  z raznolikim zabavnim, poučnim in umetniškim programom za različne okuse in vse generacije.

 

 

Sobota, 26. 6. 2021, 20.00, Slovenska ulica

KING FOO, koncert

King Foo so trenutno ena najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni, osvajajo pa tudi tujino. Njihov repertoar zajema prepoznavne avtorske skladbe, vanj pa vključujejo še unikaten nabor zabavnih priredb popularnih skladb.

 

Sobota, 26. 6. 2021, 21.30, Slovenska ulica

ALO!STARI, koncert

Alostari je slovenska punk skupina iz Maribora. Novinci leta 2019, ki so najbolj prepoznavni po komadu »Nea vem kam«, a so pravzaprav stari mački na glasbeni sceni. Z različnimi projekti so že prvo leto odigrali več kot tristo koncertov po celotni Evropi.

 

Nedelja, 27. 6. 2021, 20.00, Slovenska ulica

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE, koncert

Dinamični, iskreni in iskrivi koncerti bluesovske improvizacije so že več let ključni adut skupine Hamo & Tribute 2 Love.

 

Nedelja, 27. 6. 2021, 21.30, Slovenska ulica

EMKEJ, koncert

Emkej je eden najbolj prepoznavnih slovenskih raperjev ter nam z vsakim komadom znova in znova poskuša odpreti oči in zabičati nekaj krepkih o svetu, družbi in nas samih.

 

  1. 6.–28. 8. 2021, od ponedeljka do sobote od 9.30 do 13.00, Trubarjev drevored v mestnem parku

Brezplačne ustvarjalne delavnice IGRIVI PARK

Pod goste krošnje Trubarjevega drevoreda se vrača IGRIVI PARK, ki je skupek brezplačnih ustvarjalnih delavnic za mlade in bo poskrbel, da bodo mladostniki, njihovi starši in naključni mimoidoči razgibano in ustvarjalno preživljali prosti čas.

 

Ponedeljek, 28. 6. 2021, 21.00, Trg kulture 

TADEJ TOŠ, stand-up

Pokoronsko gledališko ponudbo bomo začeli s smehom. In to s prvovrstnim, z žlahtnim podpisom stand-up mojstra Tadeja Toša, ki prav tako že nestrpno čaka, da znova stopi na oder, saj ga po prisilnem premoru njegov oster jezik že krepko žuli. Nadejamo se lahko silovite smejalne eksplozije in krepke doze pikantnih bodic, ki ne bodo prizanesle nikomur.

Še nasvet: otroci naj ostanejo doma.

 

Torek, 29. 6. 2021, 19.00, Gledališče Park v Murski Soboti

Komorna opera

TINA MAUKO: »DEKLICA Z VŽIGALICAMI«, noviteta Slovenskega komornega glasbenega gledališča v sodelovanju z Zavodom Bunker Ljubljana

Nova slovenska komorna fantastična opera (v 6. slikah) mlade uveljavljene skladateljice Tine Mauko, po motivih slavne istoimenske pravljice H. C. Andersena.

 

Torek, 29. 6. 2021, 21.00, Trg kulture

»SLOVENEC IN POL«, stand-up

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha, odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

 

Sreda, 30. 6. 2021, 19.00, Evangeličanska cerkev v Murski Soboti

»Classical With Attitude«, koncert

Tri klasične akademske glasbenike, študente zaključnih letnikov Glasbene akademije v Gradcu, je združila ogromna strast do glasbe. Stremijo k popolni izvedbi klasičnih del ter boju za ohranjanje kulturne dediščine.

 

Četrtek, 1. 7. 2021, 19.00, Evangeličanska cerkev v Murski Soboti

KOBAL & ZLATAR, koncert

Cveto Kobal koncertira po Evropi, Izraelu, ZDA in Japonski. Je redni profesor na Oddelku za glasbo Pedagoške fakultete v Mariboru in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Jakša Zlatar je profesor na Glasbeni akademiji v Zagrebu in na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter dejaven koncertni pianist in član žirij na mednarodnih klavirskih tekmovanjih.

 

 

 

Koncerti in nastopi se nadaljujejo konec julija in avgusta  pri Expanu ob Soboškem jezeru. Podroben program bo objavljen v julijski številki Soboških novin.