Murska Sobota na svetovnem dogodku EXPO2020 DUBAJ

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v sodeovanju z Razvojnim centrom Murska Sobota in z Mestno občino Murska Sobota na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju predstavil turistično ponudbo Pomurja.  Na svetovni razstavi, ki je razdeljena v 3 sklope: trajnost, mobilnost in priložnost, se slovenski paviljon nahaja v območju, kjer se predstavlja trajnostno delovanje z glavnimi poudarki na zeleni, pametni in digitalni Sloveniji.

Aktivna promocija Pomurja in destinacije Murska Sobota se je izvajala na dveh točkah slovenskega paviljona in sicer v showroomu in na Trgu Evrope. Obiskovalcem s celega sveta smo z VR očali pričarali polet z balonom nad zeleno pokrajino Pomurje. Na velikem ekranu smo prezentirali video vsebine iz naše regije, s poudarkom na svetovnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni, ki ga bo Murska Sobota gostila septembra. Ob tem smo obiskovalcem zagotovili dodatne informacije in gradiva, da lahko našo pokrajino raziskujejo naprej in nas v prihodnje obiščejo.

Ob predstavitvi smo izpostavili tudi Interaktivni doživljajski park Expano, paviljon, ki je leta 2015 na EXPO Milano predstavljal zgodbe Slovenije.

 

Murska Sobota, 15. marec 2022