Namig meseca: JANUAR

Čeprav Pomurja snežna odeja še ni prekrila, v mestu ne manjka zimskih radosti. Ves mesec vabi DRSALIŠČE v centru mesta (ob spomeniku zmage), ki obratuje od 10. do 22. ure, na drsališču si lahko drsalke tudi sposodite (od 14. ure dalje) ali si privoščite kakšen topel napitek in prigrizek.

 

Vsako sredo do februarja vas razvaja MIKK – Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota z brezplačnim čajem.Obenem vam pripravljajo tudi v januarju nekaj zanimivih koncertov: 18. januar – Dežurni krivci & Lokus Pokus, 25. januar – Alternativna godba: Invasian Krew killah (London).

 

Hladnejši dnevi pa so prava priložnost za obisk interaktivnega doživljajskega parka EXPANO. Spoznajte Pomurje v malem, zgodovino skozi zanimiv Panofilm, poletite nad Pomurjem z VR očali, preizkusite svojo koncentracijo s posebno EEG napravo in dvignite vodo v tulcih, idr.

 

Za lepši večer se odpravite v Gledališče Park. Predlagamo vam koncert, v sredo 29. januarja: GORAN BOJČEVSKI IN MATIJA DEDIĆ. Goran Bojčevski, virtuoz na klarinetu, je utemeljitelj novega glasbenega sloga balkan nuevo, ki se opira na njegove balkanske korenine, posodablja pa ga z elementi klasične in glasbe tango. Matija Dedić, hrvaški virtuoz na klavirju, je med drugim dobitnik nagrade Hrvaškega društva skladateljev za najboljšega džezovskega skladatelja in večkratni dobitnik nagrade status za najboljšega hrvaškega džezovskega pianista.