Skrito dvorišče

Za stavbo Hranilnice prekmurskih dobrot, na Slovenski ulica 41, se nahaja manjše dvorišče, ki ga mimoidoči težko opazijo. A ko na tem dvorišču julija in avgusta ob sobotah zvečer zasijejo lučke, ko se zasliši mili zvok žanrsko pestre glasbe kot je blues, alter, etno, rock, jazz, vsak korak zastane. Na tem majhnem dvorišču se spočije srce in nahrani duša za nov delovni teden. Nastope, ki so v juliju ob 21. in v avgustu ob 20. uri, na Skritem dvorišču, letos 6. julija začenja Ivana Galić s skupino iz Hrvaške. Ivana Galić: »Koketiram z mnogimi žanri in obožujemo koncerte, na katerih šokiramo občinstvo. Občinstvo ne pričakuje, da bo isti večer poslušalo gospel, soul in funk, jazz improvizacijo, pop pesmi in končno umetniško pesem z elementi folka in klasike, če je to izvedba tipa Cantonese. Združujem vse sloge in uporabljam vse tehnike različnih žanrov. Prepevam tudi svetovno glasbo, v zadnjem času pa sem se osredotočila na afriško tradicionalno pesem, pela sem recimo v arabščini (sodelovanje z ameriško-sirskim pianistom in skladateljem Malekom Jandaliem) in čeprav ne poznam nobenega od jezikov, mi povedo, da so čustva in slog prepričljivi.«

KNJIŽNICA POD ZVEZDAMI

Skrito dvorišče bo letos bogatejše z dvema dodatnima dogodkoma. »V sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota je ponudba Skritega dvorišča še bogatejša. Združili smo glasbo in poezijo. Letos bomo pripravili dva literarno – glasbeno obarvana dogodka, oba ob četrtkih,” doda Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

KONCERTI ZA HRANILNICO PREKMURSKIH DOBROT

sobota, 6. 7., 21.00 – IVANA GALIĆ & BAND, Hrvaška

sobota, 13. 7., 21.00 – SIX PIEDS SUR TERRE IN WILLY AMARAT, Francija

sobota, 20. 7, 21.00 – RATKO ZJAČA & DENISE JANNAIH

sobota, 27. 7., 21.00 SPOPAD HARMONIK, Miha Debevec in Dejan Kušer

sobota, 3. 8., 20.00 BALKAN DUO

sobota, 10. 8., 20.00 V ISKANJU SANJ, Ana Čop

sobota, 17. 8., 20.00 BALADERO

sobota, 24. 8., 20.00 KFG BLUES TRIO

sobota, 31.8., 20.00 – MOJCA

KNJIŽNICA POD ZVEZDAMI NA SKRITEM DVORIŠČU

četrtek, 25. 7., 21.00 – DUO PONTE Z GOSTI: VRVOHODCI

četrtek, 22. 8., 20.00 – DNEVI POEZIJE IN VINA, Literarno-glasbeni večer

Vsi dogodki so za obiskovalce brezplačni.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa, o kateri vas bo pravočasno obvestil na spletni strani www.zkts-ms.si.