Šport je praznik!

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 17. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ ustanovila nov državni praznik, Dan slovenskega športa, ki bo 23.septembra.

Na ta dan bomo obuli športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, razgrnili joga blazine, si privoščili skok v vodo in še marsikaj. 23. septembra šteje čisto vsaka oblike telesne dejavnosti!

Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

 

Obeležite ga lahko že samo s sprehodom ali kratkim 10-minutnim aktivnim odmorom na delovnem mestu, v šoli ali kjerkoli drugje. Vljudno pa ste vabljeni, da se pridružite enemu od številnih organiziranih dogodkov. Po celi Sloveniji bodo na ta praznični dan potekali športno-rekreativni dogodki za vse starosti, katerih del ste lahko tudi vi. Spremljajte nas, ko bomo objavljali dogodke in se nam pridružite, da zamigamo skupaj.

 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira prav posebno športno druženje ob Soboškem jezeru. Vabljeni.

 

Več informacij o dogodku TUKAJ.