Brezplačni internet na javnih mestih v Mestni občini Murska Sobota

Mestna občina Murska Sobota je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za
spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov.

Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop. Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, po pregledu iz strani Evropske komisije in bo na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Mestni občini Murska Sobota izvaja podjetje Telekom Slovenije d.d..

 

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Mestne občine Murska Sobota, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

 

 

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na naslednjih lokacijah:
– Stavba občinske uprave
– Okolica Trga zmage ter drevoreda Martina Luthra
– Slovenska ulica – južni del
– Odseki bližnjih ulic, ki se povezujejo s Slovensko ulico – južni del (Slomškova ulica, Cvetkova ulica, Zvezna ulica, ulica Staneta Rozmana ulica Štefana Kovača, Kocljeva ulica, Kardoševa ulica, Ulica arhitekta Novaka).

 

Občane in druge obiskovalce vabimo k uporabi brezplačnega interneta na zgoraj navedenih lokacijah, ob tem pa prosimo za razumevanje saj je sistem do uradne potrditve iz strani Evropske komisije v fazi testnega delovanja.

 

 

Dodatne informacije:

 

Vida Lukač
T: 02 525 16 18, 031 323 555
E: vida.lukac@murska-sobota.si