INFORMACIJE O PRIDOBITVI ZNAKA SLOVENIA GREEN ZA PONUDNIKE

Prvi korak je pridobitev PRIMARNEGA ZNAKA. To je eden izmed v Zeleni shemi slovenskega turizma priznanih mednarodno veljavnih trajnostnih in okoljskih znakov navedenih spodaj.
Nastanitve (hoteli, apartmaji, gorske koče, kampi, turistične kmetije in podobni objekti): Bio Hotels, Ecocamping, EU Ecolabel, Green Globe, Green Key, Travelife za nastanitve, World of Glamping Green ali Hostelling International Quality & Sustainability.
Atrakcije (zabaviščni in tematski parki, živalski vrtovi in akvariji, muzeji in galerije, interpretacijski centri, gradovi, trdnjave, palače, arheološki parki, večja svetišča (cerkve, samostani), muzejske železnice, vinoteke in pivovarne ter druge turistične atrakcije): Green Globe ali Green Key.
Gostinski ponudniki: L.E.A.F. ali Green Key.

SEZNAM ZNAKOV IN OSNOVNE INFORMACIJE NAJDETE TUKAJ.

Pridobitev PRIMARNEGA ZNAKA je strošek ponudnika.

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo razpis za sofinanciranje stroškov pridobitve mednarodno uveljavljenega okoljskega ali trajnostnega znaka za turistične nastanitve in gostinske ponudnike. Na razpis se lahko prijavite do 5.5.2021, kaj natančno ponuja najdete na povezavi tukaj.

Ko prejmete PRIMARNI znak, izpolnite prijavo za pridobitev znaka Slovenia Green , ki je možna do 31.12.2021.

Podpišete Zeleno zavezo ali gostinski ponudniki Zavezo za trajnostno gastronomijo.

STO-ju posredujete vsa dokazila (primarni znak in zavezo) in plačate stroške pristojbine. To je enkratni strošek 150€ + ddv. Plačilu teh stroškov so v letu 2021 gostinski ponudniki oproščeni.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, ki za Mestno občino Murska Sobota vodi postopek pristopa Zeleni shemi slovenskega turizma, vas vabi k sodelovanju in vam je na voljo za vsa dodatna vprašanja, informacije, predloge in razmišljanja. Kontaktna oseba je zeleni koordinator Snežana S. Slekovec. 

Zelena destinacija je okoljsko in družbeno odgovorna, kar lahko dosežemo samo skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja. 

Novička je bila posredovana turističnemu gospodarstvu v Mestni občini Murska Sobota in se nahaja tukaj: https://mailchi.mp/c14c0999add8/zelena-shema-slovenskega-turizma

 

Murska Sobota, 8.3.2021