Souporaba avtomobila – AVANT2GO


Mestna občina Murska Sobota je udeležena v projekt souporabe vozil Avant2Go, ki  je odraz enega največjih svetovnih trendov – ekonomije delitve. Temelji na uporabniških vzorcih mobilnosti, ki kažejo, da lastniško vozilo v povprečju kar 92 % vsega časa stoji neuporabljeno, pri čemer ves ta čas lastniku povzroča stroške. 

Souporaba vozila, ki nadomešča lastništvo, stroške mobilnosti posameznika zniža tudi za več kot 50 %. Avant2Go uporabnikom omogoča, da preko pametnih telefonov rezervirajo, aktivirajo in uporabljajo vozila, ko jih potrebujejo in zanje plačajo le, ko jih uporabljajo. 

V Murski Soboti imamo v sistem vključena 100 % električna vozila BMW, Renault, Smart in Nissan, ki med vožnjo ne proizvajajo škodljivih izpustov in pripomorejo k trajnostnim prizadevanjem. Souporaba se začne v centru na Slovenski ulici, kjer je glavno mestno dogajanje in tudi dnevne migracije ter koncentracija ljudi.

 

Kako deluje Avant2Go?

  1. Postanite Avant2Go član: Vplačajte registracijo (enkratni strošek). Oglasite se v naši poslovalnici.
  2. Rezervirajte vozilo: Enostavno z iOS ali Android mobilno aplikacijo. Izberite želeno lokacijo. Odklenite izbrano vozilo in se odpeljite.
  3. Uživajte v vožnji: Uživajte v vožnji s 100 % električnimi vozili. BMW i3, Volkswagen Golf, Renault ZOE, Smart ForTwo in Smart ForFour. Brez hrupa in brez emisij.

 

Več o souporabi avtomobila na povezavi.