Kuhajte z nami

S projektnimi partnerji razvijamo vodilne produkte regije: kruh, med, jabolka, buče, mleko in mineralno/termalno vodo. Gradimo slovensko – avstrijsko sodelovanje pri razvoju nepozabnih turističnih doživetij Slovenskih goric, Podravja, Pomurja in avstrijske Štajerske.

Kuhajte z nami z enim od vodilnih produktov regije.

 

SESTAVINE:

moka 180g
sol
80g sladkorja
14 žlic masla
voda
vanilijev sladkor
cimet
jajca
rjavi sladkor
marmelada (marelična)
sladkor v prahu

 

POSTOPEK:

Najprej se lotimo priprave hrustljavega testa. V posodi zmešamo moko, sol in 2 žlici sladkorja. Dodamo 12 žlic mrzlega masla in prilijemo hladno vodo. Vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo. Testo nato razvaljamo v obliki kroga in ga položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Medtem, ko bomo pripravljali nadev, testo shranimo v hladilniku.

Za pripravo jabolčnega nadeva naprej olupimo in narežemo jabolka. V večji skledi zmešamo jabolka in dodamo sladkor, vaniljo, cimet, stopljeno maslo in sol. Testo vzamemo iz hladilnika in narahlo potresemo z 1 žlico moke. Nanj razporedimo pripravljen jabolčni nadev in zavihamo robove testa. Testo premažemo s stepenim jajcem in potresemo z rjavim sladkorjem. Vse skupaj damo v hladilnik še za 30 minut.

Pečico segrejemo na 180° C in pito pečemo približno 1 uro. Marelično marmelado zmešamo z 2 žlicama vode in segrejemo. Pečeno pito premažemo z marelično marmelado in potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Projekt FLAGSHIP PRODUCTSje sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020.