Med – naš ponos
S projektnimi partnerji razvijamo vodilne produkte regije: kruh, med, jabolka, buče, mleko in mineralno-termalno vodo. Gradimo slovensko – avstrijsko sodelovanje pri razvoju nepozabnih turističnih doživetij Slovenskih goric, Podravja, Pomurja in avstrijske Štajerske.
Kuhajte z nami z enim od vodilnih produktov regije.
Sestavine:
- sol, poper, česen v prahu, čebula v prahu, rdeča paprika, origano, kajenski poper v prahu
- moka
- piščančja bedra
- olje za cvrtje
- 3 skodelice pinjenca
- med
Postopek:
V srednje veliki posodi dobro zmešajte sol, poper, česen v prahu, čebulo v prahu, rdečo papriko, origano in kajenski poper v prahu.Polovico mešanice začimb primešajte v moko, dokler niso začimbe v njej enakomerno razporejene.
V drugo posodo dajte piščančja bedra, jih posujte z drugo polovico začimb in jih enakomerno vtrite v meso.
Preko piščanca prelijte pinjenec in mešajte, dokler ostanki začimb pinjenca ne obarvajo v svetlo oranžno barvo.
Piščanca marinirajte v hladilniku vsaj 2 do 8 ur.
Zagrejte olje na približno 170 °C v veliki litoželezni ponvi.
Povaljajte vsak kos mesa v moki in z njega stresite presežek. Pomočite jih v mešanico pinjenca in spet povaljajte v moki. Spet pazite, da otresete presežek moke, ki bi se sicer zažgal med cvrtjem.
Cvrite 3−4 kose mesa naenkrat in jih občasno obračajte. Pecite jih okoli 10−12 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
Piščanec naj počiva na rešetki, da olje odteče. Pokapajte z medom in postrezite!
Projekt FLAGSHIP PRODUCTS je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020.