Poletje v mestu!

Ko odigra še zadnje dejanje Festivala Soboški dnevi, se že začenjata Soboško poletje in Skrito dvorišče. Brezplačni koncerti, predstave in dogajanje na več prizoriščih, v juliju in avgustu.

 

In koga nam bo prineslo poletje v mesto?

 

Vsak petek v juliju in avgustu si bodo sledili odlični koncerti, zelo različnih zvrsti glasbe od etna, swinga, rocka, pa vse do popa. Prihaja Big band iz Čakovca z zagrebško pevko Ivano Galić, soboški trio DO-RO-JA prihajajo na oder Soboškega poletja ob njihovi 40. obletnici ustvarjanja. Na koncertu bodo nastopili kot gostje njihovi številni prijatelji. Sledil bo koncert letošnjih zmagovalcev na Emi in s tem naših predstavnikov na Evrosongu, to je mlada zasedba: LPS – Last pizza slice. Naslednji koncert bo Sekou Kouyate Expirience. Gre za enega največjih virtuozov na 21 strunski afriški harfi “Kora”. Z načinom igranja si je ta gvinejski glasbenik prislužil vzdevek Afriški Jimmy Hendrixi. Slovensko občinstvo ga že pozna. Sledila bo še ena poslastica za vse ljubitelje afriške glasbe in njihovih izvajalcev. Tokrat bo to pevka z neverjetno energijo WIYAALE, ki prihaja iz Gane in je v Evropi ena najuspešnejših afriških izvajalk. Kot že nekaj let doslej, Soboškega poletja pač ne moremo izpeljati brez dalmatinske glasbe – letos bo to Klapa Capris. Predzadnji bodo nastopili odlični posnemovalci “Beatlov”. Beatles tribute The halp! Soboško poletje pa bodo zaključili zelo priljubljen domača skupina ŠPIRIT.
Ob tem bo potekal tudi Mednarodni glasbeni tabor Glasbene mladine Slovenije, ki nas vsako leto v okviru njihovega tabora razveseli s koncerti klasične glasbe, ki bodo letos v Glasbeni šoli Murska Sobota v ponedeljek 11. julija ob 20. uri in na Grajskem dvorišču v četrtek, 14. julija in v petek, 15. julija ob 20. uri.

 

V juliju koncerti ob 21.00, v avgustu ob 20.00

 

Zavod za kulturo, turizem in šport M.  Sobota, ki organizira Soboško poletje in Skrito dvorišče, bo poskrbel tudi za otroke. Vsako soboto ob 10.uri bo na odru Trgu kulture, kot vedno doslej, predstava za otroke.

 

Majhno dvorišče, z veliko topline

 

Tudi sklop sobotnih večernih koncertov za glasbene  sladokusce, Skrito dvorišče, bo letos na isti lokaciji – na dvorišču za Hranilnico prekmurskih dobrot, na Slovenski ulici. Uvodna mlodija bo pripadla ljubljanskemu glasbenemu kolektivu Wckd Nation, ki se je s prepoznavnim jazz-pop zvokom hitro uveljavila kot ena najbolj navdušujočih mladih zasedb v Sloveniji ter osvojila domače radijske valove. Vsako soboto zatem bodo sledili nastopi izvajalcev kot so: Bossa de novo, Jan Kus in & “Slavo Rican assembly” feat. Vesna Pisarović, New european quartet, Mascara, Borut Mori in Andrej Ofak in Zala Smolnikar s triom. Konec avgusta bodo Skrito dvorišče zaključil domači izvajalci: Valter ego.

Dva četrtka pa bo na isti lokaciji tudi Knjižnica pod zvezdami na Skritem dvorišču. V četrtek, 28. julija, ob 21. uri literarni večer z glasbeno spremljavo: Uroš Perić in Maja Keuc (projekt CHEEK TO CHEEK), ter v četrtek, 25. avgusta, ob 20. uri  – Dnevi poezije in vina, z glasbenim delom: Darja Švajger in Jaka Pucihar.

Več o samem programu: https://www.zkts-ms.si/kultura