Delite vašo digitalno zgodbo

Slovenska turistična organizacija bo v okviru Dnevov slovenskega turizma dne 16.11. organizirala dogodek z naslovom “IT tour“.

IT tour bo izveden prvič in je eden izmed ukrepov nove Strategije digitalne preobrazbe slovenskega turizma 2022-2026, ki jo je STO pripravila v mesecu marcu 2022. IT tour bo priložnost za izmenjavo izkušenj, pridobitev novih znanj in spoznavanje uspešnih rešitev. Cilj dogodka je udeležencem omogočiti tesnejši stik z digitalnimi tehnologijami in vpogled v digitalne zgodbe, ki se odvijajo v slovenskem turističnem prostoru.

Turistični deležniki v Sloveniji izvajajo številne in zelo raznolike projekte na področju digitalne preobrazbe, ki lahko drugim deležnikom ponudijo dragocen vpogled v pristope in izkušnje ter jim tako olajšajo pot pri doseganju lastnih ciljev.

Zato STO v sodelovanju s SRIPT (Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo turizem) objavlja vabilo za zajem digitalnih zgodb, t.i. “MOJA DIGITALNA ZGODBA”, ki bodo na različne načine predstavljene in deljene deležnikom v turizmu (na dogodku IT tour, v novičniku SRIPT ali drugih medijih).

 

Zato vse turistične deležnike vabijo k deljenju svojih digitalnih izkušenj v obliki zgodb.

 

Digitalne zgodbe so projekti uvedbe digitalnih rešitev, ki so jih turistični deležniki izpeljali v lastni organizaciji samostojno ali v obliki konzorcijev z namenom ustvarjanja nove vrednosti za goste in bolj kakovostnega upravljanje oziroma učinkovitega poslovanja.

Z deljenjem svoje zgodbe boste prispevali k širjenju znanja in krepitvi sodelovanja med turističnimi deležniki v Sloveniji ter podprli celovit proces digitalne preobrazbe turistične dejavnosti.

 

Povezava do obrazca MOJA DIGITALNA ZGODBA

 

Za vaša vprašanja so vam na voljo:

Aleksandra Jerebic Topolovec (aleksandra.jerebictopolovec@slovenia.info , 01 5898 548)

Alma Lieber (alma.lieber@ef.uni-lj.si , 040 574 111)

 

Obrazec za oddajo informacij  bo odprt do 30. septembra.

 

Murska Sobota, 22.9.2022