Evropski teden mobilnosti 2022

Evropski teden mobilnosti je tradicionalna mednarodna pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k izvajanju in promoviranju trajnostnih ukrepov v prometnem upravljanju, ki spreminjajo potovalne navade. Sodoben življenjski stil nas preganja kot neusmiljen trener – v vsakem trenutku nekam hitimo in nenehno se nam mudi. Morda se prav zato preveč zanašamo na avtomobil, ki naj bi nas rešil iz časovne zagate, a nas pušča s pogubnimi posledicami: z onesnaženjem, s hrupom, z nesrečami in vse večjimi zdravstvenimi težavami zaradi pomanjkanja gibanja. Prav zaradi tega nas pobuda Evropski teden mobilnosti vabi, naj namesto avtomobila za svoje poti v službo, šolo ali trgovino raje izberemo katerega izmed bolj trajnostnih načinov mobilnosti (hojo, kolesarjenje ali uporabo javnega potniškega prometa). Ko bomo ugasnili avtomobil, bo zaigralo naše srce in naredili bomo izredno veliko zase in za svojo skupnost.

 

Migamo vse leto. Najbolj smo glasni med 16. in 22. septembrom. Enkrat na leto združimo moči in na glas pozovemo k spremembi mobilnostnih navad.

 

Letos pod sloganom: Trajnostno povezani.

 

V Murski Soboti bomo tako tudi letos organizirali Brezplačno popravljalnico koles na Slovenski ulici.

V sklopu dogodkov Evropskega tedna mobilnosti 2022 bo od ponedeljka, 19. do srede, 21. septembra v času od 13. do 17. ure na Slovenski ulici organizirana brezplačna »Popravljalnica koles«.

Na »Popravljalnici koles« si lahko brezplačno servisirate kolo (preventivni pregledi, nastavitve delov, menjave gum,…), da bo le-to brezhibno in varno za udeležbo v prometu.

Seveda pa vse občane in občanke ter obiskovalce našega mesta vabimo na vse ostale dogodke ob Evropskem tednu mobilnosti 2022.

V ponedeljek, 19.9., od 9.30 do 10.30, bo v mestnem parku (na grajski ploščadi) GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA VRTČEVSKE OTROKE.

V četrtek, 22.9., pa bo potekal DAN BREZ AVTOMOBILA, v M. Toplicah, med 9.00 in 12.00.


Murska Sobota, 14.9.2022