Pridobite Green&safe znak

Slovenija je kot ena prvih držav na svetu pridobila možnost uporabe globalnega varnostnega znaka Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), ki s tem podpira znak in komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

 

S tem je WTTC prepoznal prizadevanja in skrb Slovenije za varno potovalno izkušnjo turistov v naši državi ter podprl vzpostavljene zdravstvene in higienske standarde, vključene pod znakom in komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

 

Turistične destinacije in ponudnike vabimo k uporabi znaka in vsebin komunikacijske platforme GREEN&SAFE v komunikaciji (spletne strani, družbeni mediji, novičniki, v nastanitvah…), s čimer bomo še bolj enotno in jasno komunicirali prednosti Slovenije in za gosta ključne informacije v času ponovnega zagona turizma. Sledite komunikacijskim priporočilom, zbranih na povezavi.

 

Ob tem je Slovenska turistična organizacija  v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravila priročnik Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma. Ta pod novim znakom GREEN&SAFE spodbuja k odgovornemu, varnemu in trajnostnemu poslovanju turističnih ponudnikov in destinacij.