V MURSKI SOBOTI VZPOSTAVLJEN KOTIČEK ZA PONOVNO UPORABO

Raziskave kažejo da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2% še delujočih aparatov, zato družba ZEOS, d.o.o. v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo.
Takšen kotiček so v začetku junija 2022 uradno predali v uporabo na Zbirnem centru Murska Sobota skupaj s podjetjem Saubermacher Komunala d.o.o.

Ob tej priložnosti sta direktor podjetja Saubermacher Komunala d.o.o. Drago Dervarič, kot predstavnik lokalnega partnerja projekta in podžupanja Bernardka Ružič v imenu občine Murska Sobota, podpisala posebno listino, v kateri smo se v občini zavezali k skupnemu cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

V kotičkih se zbira aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: belo tehniko – pralne stroje, hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

Vabljeni vsi občanke in občani, da obiščete lokacijo rumenega kotička, prinesete svoj še delujoči aparat  ter poskrbite, da bo dobil novega lastnika!

 

Murska Sobota, 8. junij 2022